Blog Avila coaching

 

Op deze pagina vind je een aantal blogs van Avila coaching.
Door op de titel van een blog te klikken ga je naar de website van Avila coaching en kun je de hele blog lezen.

Veel plezier!

 

Avila coaching biedt coaching, psychosociale therapie en hypnotherapie voor heling en welzijn. Gevestigd in Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant en America, Limburg
 1. Recept tegen eenzaamheid

  Taal van vervreemding omzetten naar verbinding


  Wij hebben behoefte aan verbinding met anderen, maar we willen ook graag onszelf kunnen zijn.
  Welke taal kun je gebruiken als je wilt opkomen voor jezelf zonder dat er verwijdering of conflict ontstaat?

 2. Autonomie in relaties - hoe doe je dat?

  Autonomie binnen relaties - hoe doe je dat?

  Relaties worden sterker als je leert inzien en accepteren dat de ander een afzonderlijk persoon is met eigen gevoelens en behoeften. Carl Rogers, psycholoog (1902-1987)‍‍

  Hoe doe je dat; verbinding maken met een ander en toch autonoom blijven? In deze blog vertellen we je graag iets over het verlies van autonomie binnen relaties, co-dependentie, en hoe je Verbindend communiceren kunt inzetten om daaruit te komen.

 3. Maskers

  De man met de zeven maskers


  Er was eens een man die zeven verschillende maskers droeg, een voor elke dag van de week. Elke ochtend was het eerste wat hij deed: het masker van die dag opzetten. Daarna kleedde hij zich en ging naar zijn werk. Zijn hele leven had hij dat zo gedaan. Nooit had hij zijn ware gelaat getoond.

  Nu gebeurde het dat een dief ’s nachts, terwijl hij sliep, zijn zeven maskers kwam stelen.

  Toen hij bij het ontwaken de diefstal vaststelde, riep hij zo hard hij kon: “Houd de dief!”

 4. Vrouw met potplant

  De gebarsten pot

  Een waterdrager in China had twee grote potten, die elk aan een stok hingen die hij over zijn nek droeg. In één van de potten zat een barst, terwijl de andere pot perfect was en altijd een volle portie water leverde.

 5. Verbindend onderhandelen

  Onderhandelen

  Bij onderhandelen wordt vaak gedacht in termen van competitie, macht, slimheid, vechten en, uiteindelijk, winnen of verliezen. Aan het einde van zo’n onderhandeling kunnen er bij beide partijen verwijtende gedachten overblijven over de andere partij en wat deze heeft gezegd of gedaan. De relatie kan erdoor beschadigd raken.

  Maar als de ander belangrijk voor je is, of als je wilt (moet) blijven samenwerken? Dan wil je juist onderling vertrouwen en een sterke verbinding; maar hoe krijg je dat voor elkaar, je eigen belangen opgeven?